Yararlı Linkler

Faydalı wordpress eklentileri


Wordpress ile site geliştirirken işimizi oldukça kolaylaştıran ve bize zaman kazandıran eklentiler mevcut. Bu eklentiler bize form oluşturma, seo ayarları yapma, satış yapma gibi özellikleri kolayca yaptırarak zaman kazandırıyor. Şöyle birşey var ki herhangi bir özellik için oldukça alternatif var ve bu alternatiflerden arasından seçim yapmak ve en kullanışlı eklentiyi deneme yanılma yoluyla bulabiliyoruz. Ben de aşağıda kullanıp deneyimlediğim ve işimi kolaylaştıran tüm eklentileri sizinle paylaşıyorum.

Wp Forms


Wp Forms form oluşturma arayüzü ile formlarınızı sürükle bırak mantığı ile kolayca oluşturabilirsiniz. Formunuzu oluşturup kaydettikten sonra ise verdiği form shortcode'unu formu göstermek istediğiniz sayfaya kopyalamak yeterli. Form oluşturma arayüzünde select, input, checkbox veoption gibi elementleri kullanabiliyorsunuz. Datepicker gibi elementleri kullanmak için isepro versiyonunu satın almanız gerekiyor.

Wp Fastest Cache


Aslında favori cache eklentim Litespeed. Çok yavaş sitenizde bile çok yüksek pagespeed değerleri alabiliyorsunuz. Ancak her hosting firması Litespeed cache eklentisini desteklemiyor. Hosting firmam desteklemediği için alternatifler arasından en çok verim aldığım Wp Fastest Cache oldu. Css, js, gzip sıkıştırma gibi faydalı özellikleri oldukça başarılı çalışıyor ancak bazı temalarda bu sıkıştırmalar css ve javascript bozulmaları yapabiliyor o yüzden dikkatli kullanmak gerekiyor.

Yoast Seo


Yoast seo ile sitenizin seo ayarlarını düzgün şekilde yaptığınızda oldukça başarılı sonuçlar alabiliyorsunuz. İçeriklerinizin title, description, keywords gibi özelliklerini seo uyumlu olarak yazdığınızda içerikleriniz arama motorları tarafından hızlı şekilde index alıyor. Burada dikkat edilmesi gereken konu seo için tek başına Yoast Seo eklentisi yeterli değil. Site içeriğinizin, fotoğraflarınızın da seo uyumlu olarak oluşturulması gerekiyor.

Elementor Page Builder


Elementor sayfa içinde kullanabileceğiniz çoğu özelikleri size görsel olarak yaratmanızı ve sürükle bırak yaparak basitce sayfalarınızı oluşturmanızı sağlıyor. Diğer page builder eklentilerine göre sayfaların oldukça hızlı çalışması Elementor'u çok tercih edilen bir eklenti yapıyor. Eğer daha fazla özelliklerini kullanmak isterseniz pro versiyonunu alıp çok daha gelişmiş sayfalar yaratabilirsiniz.


Polylang sitenizi çok dilli olarak yaratmanızı sağlıyor. Ayarlar bölümünden hangi post type ların çeviri yapılacağını ve url yapısını seçebiliyorsunuz. Daha sonra sitede kullanacağınız dilleri ekleyip default dilini ayarlıyorsunuz. İçeriklerinizin yanında aktif ettiğiniz dillerin bayrakları geliyor ve içeriğinizi her dil için girmeniz gerekiyor.

Loco Translate


Loco Translate ile sitenizin dinamik olmayan ve site dosyaları içinde yer alan textleri çeviri yapabiliyorsunuz. Yukarda bahsettiğim Polylang ile oldukça uyumlu çalışıyor, tek yapmanız gereken Polylang ile oluşturduğunuz dilleri Loco Translate de oluşturmak. Loco Translate mantık olarak sitemizin po dosyalarını yaratıyor ve düzenliyoruz.

Yazıya burada ara veriyorum, ara ara buraya faydalı bulduğum eklentileri eklemeye devam edeceğim.

Yorum Gönder

0 Yorumlar