Yararlı Linkler

Laravel Kurulumu



Php'nin yeni framework çatılarından biri olan Laravel, PHP 5.3'ün yeni özelliklerini de desteklemektedir.Hızla büyümekte olan bu php framework'ü Taylor Otwell tarafından geliştirilmiştir.Tek kötü yanı yeni olduğu için fazla geliştiricisi olmamasıdır ancak hızla büyüdüğü için kısa zamanda gereken geliştirici sayısına ulaşacaktır.Laravel'in basit ve sade olması, daha önce framework ile proje geliştirmemiş kullanıcılar için artı bir avantajdır.

Geçelim Laravel'in kurulumuna;

Öncelikle Composer'i indirip kuruyoruz.Composer'in kurulumu ile ilgili takılacağınız tek nokta php.exe'nin yolunu göstermeniz gereken kısımdır.Resimdeki gibi php.exe yolunu seçip kurulumu tamamlıyoruz.


Composer'i kurduktan sonra cmd'yi çalıştırıyoruz.Çalıştırdıktan sonra local sunucumuzun site dizinine giriyoruz.Ben WampServer kullandığım için wamp/www dizinine giriyorum.


Daha sonra Laravel kurulumuna başlamak için gerekli kodumuzu yazıyoruz.

composer create-project laravel/laravel projeadi


Gerekli dosyaları indirdikten sonra kuruluma geçecek ve kurulum tamamlanacak, yazmış olduğunuz proje adıyla local sunucunuzun içinde klasör ve içinde Laravel dosyaları oluşacaktır.Şimdiden kolay gelsin, takıldığınız bir konu olursa sorabilirsiniz elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.



Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. "composer create-project laravel/laravel projeadi" yazdığımızda
    "[RuntimeException]
    You must enable the openssl extension to download files via https"
    hatası alanlar için PHP.ini dosyasındaki " ;extension=php_openssl.dll " Aktif etmemiz gerekiyor.
    Hatası alanları için Php

    YanıtlaSil
  2. Aynen hocam onu atlamışım teşekkürler bilgilendirme için.

    YanıtlaSil