Yararlı Linkler

Opencart Kurulumu


Opencart e-ticaret için kullanılan en çok tercih edilen sistemlerden birisi.Bunun en büyük sebebi gerek basit yapısı gerek bol kaynak olması gibi nedenler sıralanabilir.Opencart diğer sistemlere göre yapı itibariyle oldukça kullanışlı,bunu kullanan arkadaşlar iyi bilir.
Eğer opencart kullanmadıysanız yeni başlayacaksanız ama daha önce wordpress kullandıysanız çok yabancılık çekmeyeceğinizi söyleyebilirim.Opencart bir nevi wordpress'in e-ticaret versiyonu diyebiliriz.(tabi mantıki olarak).Opencartı kurduktan sonra opencart'ın kendi sitesinden bir çok tema ve eklentiye ulaşabiirsiniz.
Aşağıda türkçe ve ingilizce kaynaklarının linklerinden istediğinizi indirip kurmaya başlayabilirsiniz.En güncel sürümü kendi sitesinde de gördüğünüz gibi 1.5.5.1 sürümüdür.
Orginal ingilizce:http://www.opencart.com/index.php?route=download/download
Türkçe:http://www.opencart-tr.com/opencart-1-5-5-1-turkce-tam-surum.html

Evet indirdikten sonra hemen kurmaya başlayabiliriz.Opencart için bir veritabanı oluşturuyoruz.Dosyalarımızı hostumuza ya da localde www klasörüne attıktan sonra tarayıcıdan opencart'ın bulunduğu konumu açıyoruz.Karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor.
lisansı kabul ediyorum seçeneğini seçip devam et diyoruz.
Php veya mysql ayarları geçerli ayarlı değil ise kullandığınız server programından aktif ya da pasif yaparak düzeltebilirsiniz.Aşağıda eksik olarak gözüken config dosyalarını oluşturmamız gerekiyor.Dizin içinde ve admin içinde "config-dist" dosyalarını text editörü ile açıp farklı kaydet deyip "config.php" olacak şekilde kaydettikten sonra devam et diyoruz.
Veritabanı sunucusu localde ise localhost veya sunucu ismimizi yazıyoruz.
Kullanıcı ismi default olarak root olarak kullanılır.Farklı bir kullanıcı adı kullanıyorsanız bu alana onu yazıyoruz.
Şifre kısmı default olarak boş gelir aynı şekilde bir şifreniz varsa onu yazabilirsiniz.
Veritabanı kısmına oluşturduğumuz veritabanı ismini yazıyoruz.
Altta kullanıcı adı ve şifre belirleyip e-posta adresimizi yazdıktan sonra devam et diyoruz.
Evet bu şekilde kurulumumuzu tamamlamış olmuş.Artık sizde e-ticaret uygulamaları yapabilirsiniz.İyi çalışmalar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar